Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Ağır Sanayide 88. Yıl

Ağır Sanayide 88. Yıl

Denizli’de 1932 yılından beri faaliyet gösteren Askon Demir Çelik, makine üreticileri başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında ağır sanayi sektörlerine üretim ve hizmet sunuyor.

88 Yıl Önce Başlayan Serüven

Ziraat makine aletleri üretimi yapmak üzere 1932 yılında Hilmi Konyalıoğlu tarafından Denizli’de mütevazı bir yerde kuruldu. Ülkenin kara sabandan teknik tarıma geçişte gerekli makine ve ekipman üretimi ile bölgenin tarım kalkınmasında önemli rol oynadı.

İkinci neslin iş başına geçme zamanı geldiğinde, 1963 yılında Hilmi Konyalıoğlu ve Oğulları adıyla çok ortaklı şirkete dönüştü. Bu arada boyuna dikişli çelik boru üretimi ile uzun hadde mamulleri üreten bazı yatırım şirketlerine ortak oldu. 1979 yılında Konyalıoğlu Metal Sanayi Pazarlama adı ile yeniden yapılanan şirket, zirai makine üretimine ilave olarak demir-çelik ticareti, haddecilik ve taahhüt işlerine başladı. Aynı yıl içerisinde gelişen pazar şartlarına uygun olarak Konmansan Tarım Makineleri adında yeni bir şirketle tarım ve sanayi makineleri imalatına girdi.

Askon Demir Çelik ile Devam

Demir-çelik konusunda 88 yıllık sanayi ve ticari tecrübeye sahip olan firma, 1990 yılında Aslan Konyalıoğlu yönetiminde Askon Demir Çelik ismini alarak Denizli’de ticari faaliyetlerine devam ediyor.

Alman Devi İle İş Birliği

2012 yılından itibaren Alman çelik devi Thyssenkrupp Heavy Plate Europe’un Türkiye’deki tek yetkili çelik servisi olan Askon Demir Çelik’in yönetim ve üretim merkezi Denizli’de bulunurken deposu da Gebze’de yer alıyor.

Ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik şartlardaki hızlı gelişmeye paralel olarak yapılan teknolojik yatırımlar ile şirket, yüksek mukavemetli ve özel kalitede çeliklerin dağıtımı ve işlenmesi, yapısal endüstriyel çelik konstrüksiyon üretimi, ham madde temini ve satışı, metalin merkezde olduğu iç ve dış ortam dekorasyon ürünlerinin tasarımı, imalatı ve öncelikle e-ticaret kanalları olmak üzere yurt içi ve yurt dışı satışlarının yapılması konularında söz sahibi haline geldi.

Askon Demir Çelik, 2019’dan itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akredite ‘’tasarım merkezi’’ oldu.

Kalite güvence sistemleri içerisinde ISO 9001, ISO 3834, EN 1090 kalite belgelerine sahip işletmenin tüm personeli MYK belgesine sahip.

 

Amerika’da Ortaklık

İhracatın desteklenmesi amacıyla 2019 tarihinde Askon Demir Çelik ile aynı ortaklık yapısında New Jersey/Amerika Birleşik Devletleri’nde Noxart LCC isimli firma kuruldu.

İşletme yurt içinde ve yurt dışında; maden işletmeleri, makine üreticileri, çimento işletmeleri, çimento tesisi üreticileri, ağır iş makinesi üreticileri, tarım makinesi üreticileri, çelik konstrüksiyon firmaları, araç üstü ekipman üreticileri, savunma sanayi – yan sanayi firmaları, geri dönüşüm makineleri üreticileri, proje firmaları, liman işletmeleri gibi sektörlere hizmet veriyor.

6 Kıtada 40 Ülkeye Ürün

Konvansiyonel işlerde; Çin, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, İsrail, Meksika, Hollanda, Panama, İsveç, İngiltere, ABD gibi ülkelere ihracat yapan işletme, konvansiyonel tarafın dışında bünyesindeki Wall Art İstanbul ve Artepera markaları ile katma değeri yüksek, tasarım ve dekor ürünlerini e-ticaret kanalları üzerinden hem yurt içi pazarlara hem de yurt dışında 6 kıtaya pazarlıyor.

KOSGEB ile Büyüme

KOSGEB desteklerinden etkin bir şekilde faydalanan Askon Demir Çelik, Genel Destek Programı’nı üç kez başarı ile tamamladı ve şu an desteklenmeye İşletme Geliştirme Destek Programı ile devam ediyor.

Destekler kapsamında, Nitelikli Elman İstihdamı - Test, Analiz ve Kalibrasyon - Sınai ve Fikri Mülkiyet Hakları – Belgelendirme – Tasarım ve Tanıtım desteklerinden faydalandı.

İşletme ayrıca, KOSGEB – KOBİGEL Gelişim Destek Programı kapsamındaki “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve Kobilerin Payının Arttırılması – Katma Değeri Yüksek Üretim Yapısına Geçiş”  çağrısı ile tamamladığı proje sayesinde;

  • Katma değeri yüksek, inovatif, pazarda rekabet avantajı sağlayacak, estetik, fonksiyonel nihai ürünler tasarlamak ve üretmek amacıyla Wall Art İstanbul ve Artepera markaları oluşturdu.
  • Endüstriyel tasarım ve imalat becerilerini artıracak nitelikli personel, makine-teçhizat ve yazılımların tedarikini gerçekleştirdi.
  • Oluşturulan iki markanın marka bilinirliğini artırmak amacıyla çeşitli reklam ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi, web adresi oluşturuldu, internet arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapıldı.
  • Projenin desteğiyle oluşturulan iki markanın bir ülkeyle başlayan ihracatı 6 farklı kıtada 40’a yakın ülkeyle artarak devam ediyor.

Hazırlayan: Şenol DEMİR