KOBİ'leri yenilikçi, rekabetçi, ikiz dönüşüm ve ihracat odaklı bir yapıya kavuşturarak sürdürülebilir bir ekonomik gelecek inşa ediyoruz.

KOSGEB Destekleri ile Yurt Dışına Açıldı

KOSGEB Destekleri ile Yurt Dışına Açıldı

50 yılı aşkın deneyimiyle çiftçilerin işini kolaylaştıracak tarım makineleri üreten Öntar Tarım, Türkiye'de ve 45 ülkede on binlerce çiftçiye hizmet veriyor.

1970’li yıllarda Konya’da 150 metrekarelik bir atölyede temelleri atılan Öntar Tarım Aletleri, 1999 yılında bugünkü ismini alarak faaliyetlerine devam eden bir aile şirketi olarak dikkat çekiyor. Firma, tarımda kullanılan ilaçlama makineleri, gübre serpme makineleri ve kaldıraçların yanı sıra bu makinelerin pompa, kumanda ve fan sistemi gibi alt ürünlerini de üretiyor.

Üretim ve İhracat Başarısı

2018 yılından itibaren Organize Sanayi Bölgesi'nde 14 bin metrekare kapalı, toplam 20 bin metrekare alanda üretim yapan Öntar Tarım, 20’si mühendis olmak üzere yaklaşık 150 personeliyle yıllık 5 bin makine üretiyor. Üretimlerinin yüzde 70'ini ihraç eden firma, Türkiye ve 45 ülkede on binlerce çiftçiye hizmet sunuyor. İhracat yaptığı başlıca ülkeler arasında İspanya, Fas, Balkan Ülkeleri, Rusya ve Uruguay bulunuyor.

İç Pazarda Güçlü Konum

Türkiye genelinde geniş bir bayilik ağına sahip olan Öntar, iç pazarda önemli bir pazar payı ve marka değerine sahip. 2010 yılında başladığı ihracat faaliyetlerini bugün 45 ülkedeki bayilikleriyle sürdürüyor.

KOSGEB Destekleri ile Büyüme

2010'dan 2018'e kadar KOSGEB’den Yurtiçi Fuar Desteği, Yurt Dışı İş Gezisi Desteği, Test-Analiz ve Kalibrasyon Desteği, Yurt Dışı Marka Tescil Desteği ve Patent Desteği gibi birçok destek alan Öntar Tarım, 2018'den bu yana ise Test, Analiz Desteği, Endüstriyel Tasarım Desteği, Faydalı Model Desteği, Nitelikli Eleman Desteği ve Yurtiçi Fuar Desteği gibi desteklerden yararlandı.

KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) ile ‘İhracata Yönelik Daha Uzun Çalışma Genişliğine Sahip İlaçlama Kolu Üretimi’ projesini hayata geçiren Öntar Tarım, bu proje ile robot teknolojisine geçiş yaparak ürün kalitesinde ve üretim kapasitesinde önemli bir artış sağladı. Robotik kaynak sistemi sayesinde yurt dışı müşteri taleplerine yanıt verebilecek kaliteyi yakalayarak yeni müşteriler ve pazarlar kazandı.

Yerli Üretim ile Cari Açığa Katkı

Öntar Tarım, tarım sektörü için gerçekleştirdiği yatırımlarla daha önce yurt dışına bağımlı olunan makineleri yerli olarak üreterek ithalatın önünü kesti ve ülkenin cari açığının kapanmasına katkıda bulundu. KOSGEB destekleriyle önemli bir büyüme ve gelişme ivmesi yakalayan firma, sektörün liderlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Öntar Tarım, tarım makineleri üretiminde yenilikçi yaklaşımı ve global pazardaki başarısıyla dikkat çekmeye devam ediyor.