Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Dünyaca Ünlü Araçlarda Yerli Ürünler

Dünyaca Ünlü Araçlarda Yerli Ürünler

Kozanoğlu Kozmaksan, ağır vasıta araçlar başta olmak üzere; itfaiye, belediye, inşaat, orman, tarım, demir yolu ve savunma sanayisinde kullanılan araçlara yüzlerce ürün üretiyor.

Kozanoğlu Kozmaksan, 1972 yılında hidrolik ve otomotiv sektörüne hizmet vermek amacıyla Ercüment Kozanoğlu tarafından kuruldu. İnşaat sektöründe iş yapan kamyonlar için damper pompası üretimine başladı. Kısa bir süre sonra damper pompalarına ilave olarak yavru şanzıman olarak adlandırılan ‘PTO’ (Power Take Off) üretimi ile ürün sayısını arttırmaya başladı.

Ürün Grubu

Günümüzde yaklaşık 1800 farklı ürün çeşidini içeren üretimler; ara şanzıman, SWCH PTO, redüktör, 4x4, 6x6, 8x8 iletim dişli kutusu, pompa sürüş redüktör ve statik sürüş kutusu ana ürün grubundan oluşuyor.

90 Ülkede

Kozanoğlu Kozmaksan, bugün 49 yıllık tecrübesini, iki fabrikasında ve Ostim servis biriminde toplam 11 bin metrekarelik alanda, teknolojik yeniliklere adaptasyon sağlayarak tasarım, üretim, kontrol ve test sistemlerini kapsayan faaliyetleriyle yurt içinde ve 90 ülkede yüzde 80 yerlilik oranı ile müşterilerine tedarik ve çözümler sunuyor.

İşletme, ağır vasıta araçlar başta olmak üzere; itfaiye, belediye, inşaat, orman, tarım, demir yolu ve savunma sanayisinde kullanılan araçlar için dişli, dişli takımları, bilyeli ve makaralı vidalar, şanzımanlar, vites kutuları, silindirler, pompalar ve diğer hız değiştiricilerinin üretimlerini gerçekleştiriyor.

Yerli 4x4 Ara Şanzıman

Kozanoğlu Kozmaksan tarafından geliştirilen 7-12 ton ağırlığındaki zırhlı araçlara yönelik ara şanzıman, bu araçların arka şasi kısmının tam ortasına yerleştirilerek ana şanzımandan aldığı gücü aynı oranda aracın arka ve ön tekerlerine ileterek, bu araçlara 4x4 özelliği kazandırıyor.

Geliştirilen ara şanzıman şu ana kadar dış pazardan tedarik ediliyordu. Yerli imkânlarla üretilen bu ürün dışa bağımlılığı ortadan kaldırıyor. Ülkemizde yıllık 3-4 bin civarında 7-12 ton aralığında 4x2 özellikli askeri zırhlı araç üretimi yapılıyor. Bu araçlarda ithal ara şanzımanlar kullanılarak 4x4 özelliği kazandırılıyordu.

İthalatı Kesen Yerli Ürünler

Aynı zamanda ithal edilen ara şanzımanlar oldukça yüksek fiyatlarla Türkiye’ye getiriliyordu. Kozanoğlu Kozmaksan, yıllar içerisinde edinmiş olduğu bilgi birikimi ile birlikte geliştirmiş olduğu bu ürünü millileştirerek, ithal ürünlerin yarı fiyatına firmaların hizmetine sunuyor.

İşletme bu ürünle zırhlı araç üreten firmaların ürün tedarik sürelerindeki sıkıntılara çözüm sunmakla birlikte, ihracatta fiyat avantajı yakalamalarına imkân sağlıyor. İthalatı önleyerek büyük oranda ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

Dünyaca Ünlü Markalar

Hem yurt içinde hem de yurt dışında onlarca firmanın onaylı tedarikçiliğini yapan Kozanoğlu Kozmaksan; Mitsubishi, MAN, ISUZU, Volkswagen, S. K. Rosenbauer, MORITA, DCS, Mercedes gibi dünyaca ünlü firmalara ürün veriyor.

İşletmede yerli imkânlarla üretilen ürünler, başta Almanya, İspanya, Avustralya, Avusturya, Endonezya, Mısır, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Özbekistan olmak üzere yaklaşık 90 ülkeye ihraç ediliyor.

KOSGEB ile Dijital Dönüşüm

İşletme KOSGEB desteği ile birlikte iki projeyi başarı ile tamamlarken dört ayrı destek programından faydalandı.  Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile yeni bir dişli kutusu geliştiren Kozanoğlu Kozmaksan, KOBİGEL Destek Programı’yla da “Talaşlı İmalat Sektöründe Faaliyet Gösteren Üretim Tesisi İçin Dijital Dönüşüm” projesi sonucunda işletmenin mevcut altyapısında yenilikler yaptı. Tedarik ettiği makine ve yazılımlarla işletmede dijital dönüşümü sağladı.

İşletme, hem Kazan OSB hem de Sincan OSB’de bulunan üretim tesislerinde kendi elektriğini de fabrika üzerine kurmuş olduğu güneş enerjisi panelleri ile üretiyor.