Demiryolu Araçlarına Yerli ve Milli Alt Sistemler

KAAF Makina ve Raylı Sistemler, demiryolu araçları üzerinde kullanılan alt sistemler ve demiryolu araçları bakım makinelerini geliştirdikten sonra üretmeye başladı
KAAF Makina, demiryolu araçları sektöründe kurulduğu günden bu yana Ar-Ge çalışmaları sonucu çok sayıda katma değeri yüksek ürün geliştirdi ve geliştirdiği bütün ürünleri ticarileştirdi. Ürettiği katma değeri yüksek ürünler ile ekonomik ve teknolojik gelişimini sürdürülebilir olarak devam ettiriyor. KAAF Makina, uzun yıllar boyunca demiryolu aracı tasarımı, imalatı ve bakımı alanlarında tecrübe kazanmış, alanında uzman çalışanları ile sektöründe global olarak öncü ve oyun kurucu bir marka olma hedefini sürdürüyor.
KOSGEB Destekleri ile Ticarileşti
KAAF Makina, demiryolu araçları sektöründeki çalışmalarına 2018 yılında başladı. İlk olarak İleri Girişimci Desteği’ne başvurdu ve katma değeri yüksek ürünler üretmek için ihtiyaç duyduğu altyapı yatırımlarının da başlangıcını yaptı. Ardından Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan yararlanarak ilk Ar-Ge projesini gerçekleştirdi. İlk Ar-Ge projesi olan ‘’Demiryolu Araçları İçin Kumlama Sistemi’’ ürünü için akredite laboratuvarlarda test ve sertifikasyon çalışmalarını tamamlayarak 2020 yılında Ar-Ge sürecini tamamladı. Geliştirilen ürününü aynı yıl içerisinde ticarileştirdi.
Türkiye’de yerli bir araç üreticisinin ihraç edeceği tramvaylarda kendi geliştirdiği alt sistemi kullanarak dolaylı ihracatı yaptı.
Firma, 2020 yılı içerisinde ikinci Ar-Ge başvurusu ‘’Mobil Kum Dolum Aracı” projesiyle çalışmalarına başladı. Aynı yıl sipariş üzerine geliştirmeye başladığı Bo'54 Esnek Tekerlek Montaj Makinesinin prototipleşme çalışmaları sonucunda Güney Afrikalı müşterilerine makinenin satışını gerçekleştirdi. Bu vesileyle de ilk ihracatını yaptı.
KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı’ndan da yararlanmaya hak kazanan KAAF Makina, Nitelikli Eleman İstihdam Desteği ile istihdamını artırdı. KOSGEB İşletme Geliştirme Desteği ile Ar-Ge faaliyetlerinde ihtiyaç duyduğu belgelendirme, akredite kuruluşlarında laboratuvar testleri ve sertifikasyon süreçlerinde çalışmalarını sürdürdü. 2020 yılı itibariyle dünya genelinde geçerliliği olan bir kuruluştan ISO9001:2015 kalite yönetim sistemi sertifikasyonu aldı. Ayrıca KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı kapsamında yaptığı yatırımlar ile kaynaklı imalat için ilk atölyesini oluşturdu.
İthalattan İhracata
KAAF Makina, ürettiği Bo’54 Esnek Tekerlek Montaj Makinesi sayesinde İspanya’da kullanılan demiryolu aracı için esnek tekerlek siparişi aldı. Bu vesile ile geçmişte yüksek adetlerde tekerlek ithal ettiğimiz İspanya’ya ilk defa esnek tekerlek ihracatı gerçekleşti. 2021 yılı içerisinde Ar-Ge süreci başarı ile tamamlanan ve bütün testleri başarı ile geçen Mobil Kum Dolum Aracı’nı, Romanya’ya ihraç etti.
2022 yılı itibari ile ‘’Demiryolu Araçları İçin Aks Kutusu’’, ‘’Otonom Bataryalı Manevra Aracı’’ ve ‘’Akıllı Sürtünme Yönetim Sistemi’’ Ar-Ge projelerine başlayan firma, ilk projesini başarıyla tamamladı ve Türkiye’de bir raylı sistem projesinde kullanmak üzere ticarileştirdi.
KAAF Makina 2022 yılı Haziran ayı itibariyle bugüne kadar geliştirdiği ürünler ile ithalatın önüne geçmeye başladı. Geliştirmekte olduğu ürünler ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde 650 milyon TL değerinde katma değer üretmeyi hedefleyen firma, ilerleyen yıllarda ise hidrojen yakıtlı bakım araçları ve otonom sistemler alanında geliştirdiği ürünleri ticarileştirmeyi hedefliyor. Bu süreçte KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programı ile 2022-2023 yıllarında imalat kabiliyetlerini artırmayı planlıyor.
Galeri
Haftanın KOBİsi Son 10 Listesi
KOSGEB Destekleri ile Yurt Dışına Açıldı
Otomasyonda 40 Yıllık Tecrübe
Sağlık Sektörüne Yerli Sanal Gerçeklik Cihazı
Elektronik Atıkları Geri Kazandırıyor
Yeni Nesil Diş Sağlığı Teknolojileri Geliştiriyor
Perakendede Ödeme Devrimi
Kadın Girişimci Sondaj Makinesi İhraç Ediyor
Vücut Isısı Takip ve İkaz Cihazı Geliştirdi
Savunma Ekipmanlarıyla Dünya Pazarında